Emma Kimiläinen huomasi olevansa ainut harjoitukset testaamiselle pyhittänyt kuljettaja

© Kuva: Juuso Taipale

Emma Kimiläisen harjoituspäivä Hollannin Assenissa sujui mainiosti. Suomalaiskuski lähtee huomisiin W Series -sarjan aika-ajoihin luottavaisin mielin.

Kimiläinen aloitti päivän väkevästi täräyttämällä nopeimman ajan avausharjoituksissa. Jälkimmäisissä harjoituksissa sijoitus oli kuudes, mutta suomalaiskuljettaja ei tuonut kaikkea vauhtiaan esille.

– Minä käytän vapaat harjoitukset aidosti testaamiseen. Huomasin, että olin taas ainoa kuljettaja, joka teki niin. Ei ole mielestäni mitään järkeä vain yrittää paahtaa radalla täysiä nopeinta kierrosta metsästäen edes yrittämättä löytää optimaalisia säätöjä, Kimiläinen totesi SuomiF1-sivulle päivän päätteeksi.

Kimiläinen kokeili toisessa sessiossa hieman erilaisia säätöjä, todeten alkuperäisten olleen paremmat.

– Kokeilin muuttaa hieman peräpään korkeutta, mutta muutos teki ajamisesta todella paljon raskaampaa. Näissä autoissa ei ole ohjaustehostinta, joten muutos oli iso. Jos aika-ajoissa ajetaan kuivalla, otan käyttöön avausharjoitusten säädöt.

Kimiläisen mestaruussaumat ovat karanneet, mutta loppukauden kahdesta viimeisestä kilpailusta Kimiläinen aikoo tavoitella parasta mahdollista tulosta.

– Voitoista lähdetään totta kai ajamaan. Laskeskelin, että voin nousta vielä loppupisteissä viiden parhaan joukkoon, jos kaikki menee nappiin. Siitä saa mukavasti palkintorahaa ja hyvän draivin ensi kautta ajatellen, Kimiläinen kertoi.

SuomiF1 on paikan päällä seuraamassa Kimiläisen ja kumppaneiden ajoa! Instagram-tilimme ja Moottoriurheilun Olohuone -ryhmämme tuuttaa ulos tavaraa viikonlopun tapahtumista. Ota ne seurantaan. Samalla voit voittaa Kimi Räikkösen Alfa Romeo -lippiksen!

Juuso Taipale, Assen
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.