Tuomaristo pelasti Charles Leclercin – selvisi ilman rangaistusta rikkeestään

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Charles Leclerc selvisi ilman lähtöruuturangaistusta Kanadan GP:n aika-ajon rikkeestään.

Leclerc ei palannut radalle sääntöjen mukaan turvallisesti ajettuaan ulos toisessa aika-ajossa mutkassa yhdeksän. Leclerc ei kiertänyt tolppaa, joka kuskien pitäisi kiertää ajaessaan ulos, vaan hän oikaisi mutkan.

Tuomariston mukaan Leclerc selvisi rangaistuksetta, koska hän oli havainnut virheensä ja lopettanut nopean kierroksensa itse. Näin ollen hän ei saanut etua muihin nähden.

Harjoituksissa nähtiin paljon samanlaisia tilanteita, joiden jälkeen tuomaristo linjasi aika-ajossa linjan olevan tiukempi. Koska Ferrari ja Leclerc selvisivät aika-ajossakin varoituksella, tuomaristo ilmoitti, että kisassa vastaavasta annetaan aikasakkoa.

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!