Tämä kuva kertoo täydellisesti F1-autojen kadonneesta aggressiivisuudesta – nykyautot kunnon möhkäleitä

© Kuva: Getty Images
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

Tämän päivän F1-autot saattavat olla suorituskyvyltään kaikista pisimmälle vietyjä insinööriyden taidonnäytteitä. Ne ovat kuitenkin melkoisia jättiläisiä takavuosien kilpureihin tähden.

Williamsin entinen insinööri ja nykyisin tallin vanhojen autojen kunnostamisesta huolehtiva Dickie Stanford julkaisi kuvan, jossa vierekkäin ovat tallin kauden 2002 ja 2019 formula yksi -autot. Tämän kauden FW42-auto on huomattavasti edeltäjäänsä suurempikokoisempi.

Kuvakulma hämää, mutta se ei poista totuutta. FW42-auton pituus on 5679 millimetriä, kauden 2002 FW24:n puolestaan 4540, eli yli metri.

Pituusero selittyy suuremmalla polttoainetankilla ja suuremmalla voimanlähteellä. Kokoero selittää myös pitkälti sen, miksi vanhan ajan formulat olivat niin rajua katsottavaa. Pienemmästä koostaan johtuen ajaminen näytti huomattavasti nykymenoa aggressiivisemmalta.

Olemme julkaisseet kokoeroa havainnollistavan jutun aiemminkin. Katso täältä 3D-mallinnuksena, miten F1-auto on kasvanut Kimi Räikkösen mestaruusvuosista.

Katso kuva alta tai tästä.

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!