Sebastian Vettelille Kanadan GP oli katkeraa kalkkia. Saksalainen myöntää menettäneensä osan intohimostaan lajia kohtaan.

Vettel kertasi rangaistuksen tuonutta kohutilannetta lehdistötilaisuudessa. LUE: Sebastian Vettel kertasi ajovirhettään, kiisti väitteet Hamiltonin estämisestä: ”En koe tehneeni mitään väärää”

Lisäksi Vettel intoutui muistelemaan vanhoja hyviä aikoja.

– Rakastan kilvanajoa. Olen puristi, rakastan palata vanhoihin aikoihin vanhojen autojen ja kuskien voimin. On aina suuri kunnia tavata heitä ja jutella heidän kanssaan. He ovat tavallaan idoleitani. Ajattelen aina, että haluaisin olla yhtä hyvä kuin he, mutta olla myös heidän ajassaan. Siihen ei vaikuta pelkästään tämän kilpailun tuomio, vaan kaikki muutkin. Mielestäni kaikki on pielessä. Emme saa tällä hetkellä sanoa mielipidettämme, ja siinä mielessä en pidä lajista. Puhe on koko ajan siitä, kuka kokee rikkeestä etua tai haittaa, kuka vältti kolarin ja niin edelleen. Se on täysin väärin, ei siitä ole tässä kyse. Tämän pitäisi olla kilvanajoa.

[readmore from=”vettel sebastian”]

– Jos radalla on romua on täysin luonnollista nostaa jalkaa kaasulta, eikä ajaa täysiä toiseen autoon ja sitten valittaa, ettei sen olisi kuulunut olla siellä. Mutta mitä tulee tilanteeseen Lewisin kanssa, näin hänet peileistäni saatuani auton hallintaani, enkä tiedä mikä rako takanani mahdollisesti oli. Mielestäni tämä oli kilvanajoa vanhaan malliin, ja kaikki vanhan koulukunnan ihmiset ymmärtävät tämän. En tiedä, nykyään touhussa vaaditaan lakimiehiä ja virallista kilvanajokieltä. Se vie särmän tästä lajista.

Vettel myöntää olevansa tympääntyny nykymenoon.

– Tämä ei ole enää se laji, johon rakastuin. Tämä rangaistus satuttaa minua tänään, koska se riisti minulta tuloksen, mutta se satuttaa myös isommassa mittakaavassa. En ole huomenna pettynyt herättyäni, ja olemme edelleen Lewiksen kanssa ystäviä, sillä kunnioitamme toisiamme suuresti kaikesta huolimatta. Mutta kuten sanoin, en ole tämän nykyajan valittamisen ja kaiken muun sellaisen ylin ystävä.

LUE LISÄÄ:

Sebastian Vettelillä raivokohtaus! Rikkoi protokollia kisan jälkeen, paineli matkoihinsa suorassa lähetyksessä

”F1 ei tarvitse tätä” – Vettelin rangaistus tyrmättiin F1-piireissä täysin

Tyrmistynyt Sebastian Vettel vaahtosi tiimiradiossa Kanadan F1-tuomariston tylystä ratkaisusta

Pettyneeltä Sebastian Vetteliltä upea ele yleisön hampaisiin joutunutta Lewis Hamiltoniakohtaan