Tyrmistynyt Sebastian Vettel vaahtosi tiimiradiossa Kanadan F1-tuomariston tylystä ratkaisusta

© Kuva: Getty Images

Ferrarin saksalaistähti Sebastian Vettel purki vuolaasti pettymystään tiimiradiossa voittonsa menettämiseen aikarangaistuksen vuoksi Kanadan GP:ssä.

Vettel pääsi starttaamaan Montrealin osakilpailuun paalupaikalta. Tähdet olivat kohdillaan Ferrarin ensimmäiselle voitolle.

Hieman kisan puolivälin jälkeen kaikki meni kuitenkin pieleen. Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton kiri Vettelin kiinni ja pakotti kilpakumppaninsa virheeseen.

Ferrari-kuski teki kohtalokkaan ajovirheen. Vettel korjasi nopeasti suuntaansa takaisin rataa kohti, mutta päätyi oikaisemaan seuraavan mutkan nurmikon kautta.

Vettel palasi nurmelta suoraan Hamiltonin eteen radalle ja oli lähellä törmätä seinään vieden brittikuskin mukanaan.

Saksalainen sai pidettyä voittosijastaan kiinni ilman kolaria, mutta Montrealin FIA-tuomaristo otti tilanteen heti tutkintaansa.

Vaikka Vettelin virhe saattoikin näyttää tahattomalta, sääntöjen mukaan radalta poistuessaan kuljettaja ei saa palata suoraan vastustajan ajolinjalle.

Tuomaristo tulkitsikin sääntöjä tiukasti ja lätkäisi Vettelille viiden sekunnin aikarangaistuksen kisan loppuvaiheilla.

Ratkaisu maksoi saksalaispilotille kilpailun voiton. Vettel oli päätöksestä murtunut ja vaikeroi kohtaloaan tiimiradiossa ruutulipun jälkeen.

– Ei, ei, ei, ei ei näin, ei näin. Pitäisi olla sokea, että päästäisi hänet ohi ja jättäisi hallitsematta autoa. Mihin ihmeeseen olisin voinut ajaa, olin lähellä ajaa seinään. Tämä on väärä maailma. Tämä ei ole oikein, vakuutan teille, Ferrari-kuljettaja avautui.

Kisan jälkeen Vettel paineli suoraan varikkopilttuiden uumeniin ja jätti pakollisen kisan jälkeisen haastattelun väliin.

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!