Sebastian Vettel kertasi ajovirhettään, kiisti väitteet Hamiltonin estämisestä: ”En koe tehneeni mitään väärää”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel joutui analysoimaan odotetusti Kanadan GP:n tapahtumia virallisessa lehdistötilaisuudessa. Saksalainen latasi kovia mietteitä F1-sarjan tuomaritoiminnasta.

Vetteliä voiton menettäminen aikarangaistuksella sapetti. Miestä pyydettiin käymään lävitse pientä lipsahdustaan ja sen suuria seuraamuksia.

– Menetin autoni hallinnan, se ei luonnollisestikaan ollut mikään tarkoituksellinen temppu. Jouduin nurmikolle, ja kaikki te varmasti tiedätte nurmikon olevan todella liukasta, eikö? Palasin radalle taisteltuani auton hallinnasta, sain sen aseteltua haltuuni ja vilkaisin sitten peileihini nähden Lewisin takanani. Kilpailu oli mahtava, enkä ole tyytyväinen tuomaristoon. Uskon, että ymmärrätte. En koe tehneeni mitään väärää tai voineeni tehdä mitään toisin. En itse asiassa edes tiedä mikä ongelma oli. Eivätköhän kaikki allekirjoita tämän, Vettel kertasi.

Jatkokysymyksessä Vetteliltä kysytiin, oliko hän tietoinen Hamiltonin sijainnista autonsa takana hänen palattua radalle.

– En. Kuinka olisin? Minulla oli kädet täynnä töitä auton pitämisessä hallussa. Olemme toki hyviä multitaskaajia, mutta jos meiltä vaaditaan ihmetemppuja, en ole sitten kai tarpeeksi hyvä. Kuten sanoin, minulla oli kädet täynnä auton pitämisessä hallussani. Tiesin hänen olevan lähelläni, mutta näin hänet vasta katsottuani peiliin auton ollessa hallussani. Sen jälkeen kiihdytin taistelemaan hänen kanssaan seuravaan mutkaan.

Vettelin auto lipsahti nurmikolle vain hieman, mutta se oli riittävä tuottamaan kuljettajalle hankaluuksia. Alamäki yhdistettynä liukkaisiin renkaisiin ja kapenevaan radan kohtaan tuottivat petollisen lopputuloksen. Vetteliltä kysyttiin, olisiko hän voinut selvitä ulosajokohdastaan vieläkin nopeammin avaamalla esimerkiksi kaasun ja ajamalla huomattavasti leveämmin nurmikolla.

– Kuules, on aika selvää mitä tapahtui. Miksi tätä asiaa pitää analysoida tuntikausia. Kaikella kunnioituksella, tähän ei löydy juuri mitään lisätäävää. En minä halunnut menettää autoni hallintaa, koska lopputulos on aina arvaamaton. Kun sain auton takaisin hallintaani, tajusin etten voi pysyä radalla, joten hidastin ja ajoin nurmikolle menettäen aikaa. Pääsin takaisin radalle likaisilla renkailla, ja kun olin takaisin radalla auto jälleen hallussani, vilkaisin peileihin. Niin siinä kävi. En ole maailman ensimmäinen kuljettaja joka tekee ajovirheen.