Onko tässä F1-sarjan paras kuski tällä hetkellä? Max Verstappen ollut mykistävä tilastojen valossa vuoden ajan

© Kuva: Getty Images

Mielipide Red Bullin Max Verstappenista vaatii joillekin suurta päivitystä. Hollantilainen on noussut kalenterivuodessa täysin uudelle tasolle.

Vuonna 2015 F1-sarjassa kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana debytoinut Verstappen ei tullut mukaan sarjaan nöyristellen. Nuorukainen jakoi välittömästi F1-kansan mielipiteen otteillaan ja tempuillaan radalla. Toiset näkivät hänessä uuden Ayrton Sennan, toiset hullun koheltajan, jolla oli vielä paljon oppimista.

Sekä Verstappenin lahjakkuutta että malttamattomuutta havainnoineet olivat oikeassa, mutta viime aikoina negatiivisuuteen keskittyneet ovat joutuneet olemaan hiljaa. Verstappen on kypsynyt hioen otteistaan pois turhat ja tyhmät virheet.

Kausi 2018 käynnistyi Red Bullin tähden osalta katastrofaalisesti, kun mies tuntui ajautuvan ongelmasta toiseen kilpailu toisensa perään. Aallonpohja nähtiin Monacossa, jossa mies pilasi mahdollisuutensa taistella voitosta romuttamalla autonsa jo harjoituksissa.

Sen jälkeen omaa tekemistään uusiksi miettinyt Verstappen on ollut kuin uudestisyntynyt. Mies on ollut lähes virheetön, ja tasonnoston myötä hänestä on tullut kestomenestyjä.

Saldo viimeisen kalenterivuoden ajalta on hurja. Mies ei ole hävinnyt tallikaverilleen kisassa kertaakaan yli vuoteen. Tahti alkoi viime kaudella juuri Kanadan GP:stä, jossa Verstappen sijoittui kolmanneksi. Sen jälkeen hän on ollut aina tallikaverinsa edellä lopputuloksissa. 2018 matka jäi kesken Iso-Britanniassa ja Unkarissa, mutta niissäkin hän johti kivenovaa tallikaveriaan Daniel Ricciardoa keskeytyshetkellä. Tänä vuonna Pierre Gasly on ollut täysi vastaantulija.

Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale