Neljä tallia vaati muutosta F1-sarjan budjettikattoon – voimaan jo ensi vuonna?

© Kuva: Getty Images

Neljä F1-tallia on vaatinut muutoksia F1-sarjan tulevaan budjettikattoesitykseen. Racefans-sivuston mukaan vaikutukset näkyvät jo ensi vuonna aiemmin puhutun kauden 2021 sijasta.

Racefans-sivusto raportoi McLarenin, Renaultin, Racing Pointin ja Williamsin halunneen muutoksen aiempaan esillä olleeseen ehdotukseen, jonka mukaan kulukatto nuijittaisiin lävitse lokakuussa. Uudistuksen myötä talleille määrättäisiin 175 miljoonan dollarin kulukatto.

Neljä tallia esittivät kuitenkin ehdotuksen kulukatto-asian uudelleensopimisesta moottoriurheiluneuvoston syksyisestä kokouksesta.

Uudessa ehdotuksessa ensimmäinen askel kohti kulukattoa otettaisiin jo ensi kaudella. Avausvuosi olisi ”pehmeiden arvojen” mukainen, ja se mahdollistaisi talleille hienosäädön toimintaansa ennen kautta 2021 koskevaa kulukattoa. Sen on tarkoitus pysyä aiemmin ehdotetussa 175 miljoonassa dollarissa.

LUE MYÖS: F1-tallien budjetit julki – Ferrari ja Mercedes kuluttuvat hurjasti, tallien välillä hurjat erot