Italialais- ja espanjalaislehtien mukaan Fernando Alonsoa harkitaan sekä Ferrarille että Mercedekselle vuodeksi 2020.

Espanjalainen maailmanmestari on ollut jo puolisen vuotta poissa F1-kilpakuskin tehtävistä.

Formulapiireistä mies ei ole kuitenkaan irrottautunut. Alonso on testannut McLarenin autoa ja toiminut tallin neuvonantajana.

Vaikka F1-konkari ei olekaan itse kertonut mitään kovin konkreettista tulevaisuuden suunnitelmistaan, ovat huhut hänen paluustaan kuninkuusluokkaan pysyneet pinnalla.

Nyt miestä huhutaan jo Ferrarille ja Mercedekselle. Italialaisen Corriere dello Sportin mukaan Alonso olisi erityisen kiinnostunut saksalaistallista.

Sisäpiiritietojen perusteella espanjalainen olisi valmis työskentelemään vain bonuspohjaisella palkkauksella päästäkseen ajamaan väkivahvaa ”hopeanuolta”.

[readmore from=”alonso fernando”]

Alonson siirto Mercedekselle olisi varsin yllättävä veto, sillä suomalaiskuski Valtteri Bottaksen jatkopaikan tallissa ei ole aiemmin ajateltu olevan pahemmin vaarassa.

Silverstone ei ole kuitenkaan ainoa päämäärä entiselle mestarikuskille. Espanjalaismedian tiedot ovat viemässä Alonsoa entisen työnantajansa Ferrarin leiriin.

AS-julkaisu raportoi suunnitelmista, joiden myötä Alonso korvaisi Sebastian Vettelin tallissa saksalaisen lopettaessa mahdollisesti uransa ensi vuonna.

Vettel ei ole sanonut eläköityvänsä, mutta on toisaalta valitellut rajusti turhatumistaan F1-sarjan nykytilaan.

Alonson paluusta Ferrarille uutisoi myös espanjalainen televisio-ohjelma El Chiringuito, jonka mukaan Alonso on ”lähempänä kuin koskaan sopimusta Ferrarin kanssa”.

Lähteet: Corriere dello Sport, AS, El Chiringuito