Katso täältä F1-sarjan pistetilanne – Hamiltonilta väkevä isku, Räikkönen nosti Alfa Romeon mukaan taistoon

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten maailmanmestaruustaistelu kaipaisi kipeästi piristysruisketta, jotta Lewis Hamilton ei karkaisi jo kuudenteen MM-titteliinsä. Vastuu tästä kuuluisi tallikaverille Valtteri Bottakselle.

Mercedeksen jo kymmenes peräkkäinen voitto ei yllättänyt enää ketään. Hamilton jatkoi Ranskan GP:ssä vakuuttavaa menoaan, ottaen kuudennen voiton kauden kahdeksasta kilpailusta. Toiseksi ajanut tallikaveri Bottas oli aseeton brittiä vastaan.

Bottas tekee MM-kakkosena tasaisen varmaa jälkeä, mutta Hamiltonin päihittämiseksi nykytahti ei riitä. Kun muista ei ole Mercedeksille vastusta, toivoisi Hopeanuolen kuljettajakaksikon tekevän taistosta tiukkaa ja jännittävää.

Tasaista taistelu onkin keskikastissa. McLaren rykäisi hieman kaulaa muihin, mutta tasaisessa pakassa marssijärjestys vaihtuu lähes joka kisassa. Kimi Räikköselle ja Alfa Romeolle Ranskan GP:n onnistuminen maistui. Talli nousi tukevasti takaisin taistelemaan keskikastin kärkipään sijoista.

Kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Itävallassa.

Katso molemmat MM-pistetaulukot kokonaisuudessaan täältä!