Red Bullin moottoritoimittaja Honda ymmärtää vastuunsa Max Verstappenin lähdön estämisessä. Tavoitteena on tarjota hollantilaistähdelle voittokykyinen auto ennen kuin F1-tähti kyllästyy työpaikkaansa.

Japanilaisvalmistaja asetti Red Bullin kanssa rohkean tavoitteen tälle vuodelle. Aikeena olisi napata maailmanmestaruus Mercedeksen käsistä.

Toistaiseksi päämäärästä on jääty vielä kauas. Vaikka energiajuomayhtiön vauhdissa ei ole liiemmin valittamista, on F1-sarjan ylivoimainen ykköstalli yhä kaukana edessä.

Red Bullin tilanne muuttuu koko ajan yhä kiperämmäksi, jos voittoihin vaadittavaa vauhtia ei ala löytyä. Verstappenin sopimus tallin kanssa on katkolla ensi vuonna.

[readmore from=”verstappen max”]

Honda tiedostaa oman osansa neuvotteluasemien rakentamisessa. Verstappenille on kyettävä näyttämään todellista potentiaalia resursseista mestaruuteen.

– Loppuvouden osalta Maxin on oltava varma siitä, että hänellä on paras kalusto täällä. Tavoitteenamme on saada Maxille vielä toinen voitto tänä vuonna, Hondan moottoriurheilujohtaja Toyoharu Tanabe sanoi Algemeen Dagblad -sanomalehdelle.

– Hän tietää, kuinka koneesta saadaan kaikki irti. Kalustomme on nyt ihan kohtalainen. Ei fantastinen, muttei myöskään pettymys. Mercedes ei myöskään seiso tietenkään paikoillaan. Näemme tietenkin eron heihin, joten meidän on jatkettava puskemista eteenpäin, Honda-pomo vakuutti.

Lähde: Algemeen Dagblad