F1-tallipomo myöntää kaivaneensa itselleen kuoppaa puheillaan

© Kuva: Getty Images

Renaultin tallipomo Cyril Abiteboul kertoo tämän vuoden raskauden olleen miehen itsensä aiheuttamaa. Itse laaditut kovat lupaukset ennen kauden alkua ovat pakottaneet Abiteboulin olemaan jatkuvasti varpaillaan kauden mittaan.

Renault ja Abiteboul lähtivät kauteen suurin odotuksin. Talli odotti olevansa aivan kolmen suurimman kärkitallin kannoilla ja selvästi keskikastin yläpuolella, mutta toistaiseksi tulostaso on ollut kaukana siitä. Ennen Kanadan GP:n onnistumista talli oli sarjapisteissä vasta kahdeksantena.

Montrealin hieno suoritus helpotti tuskaa, mutta tavoitteesta ollaan edelleen jäljessä. Katso sarjataulukko täältä

Abiteboulin mukaan alkukauden kovat puheet ovat pakottaneet tallin olevan koko ajan ”kriisiviestinnän” alaisuudessa.

– Kausi on ollut hankala, sekä tallille että henkilökohtaisesti. Suurin osa tästä johtuu viestinnästämme, jossa teimme suuren virheen. Ero lupausten ja todellisuuden välillä on ollut valtava, ja sen johdosta olemme joutuneet jatkuvasti selitellä tekemistämme kisaviikonlopusta toiseen. Olemme olleet koko ajan pienessä kriisitilanteessa, Abiteboul myöntää Autosportille.

Tulevaisuutta ajatellen tästä virheestä aiotaan ottaa oppia.

– Tämä oli oiva muistutus lajin malttamattomuudesta ja odotusarvoisuudesta. Tulen jatkamaan suorapuheista tapaani ja aion sanoa asiat jatkossakin niin kuin ne ovat.