Entinen brittikuski kolumnissaan Vettelistä: ”Ansaitsi rangaistuksensa”

© Kuva: Getty Images

Entinen Formula 1 -kuski Jolyon Palmer, joka toimii BBC:n kolumnistina nykyään, asettui Kanadan GP:n tuomariston puolelle Sebastian Vettelin saamassa rangaistusjupakassa.

Asia jakoi paljon mielipiteitä, ja myös Palmer otti siihen kantaa. Entinen Renault-kuskin mukaan ei ole väliä blokkasiko Vettel tahallaan vai vahingossa Lewis Hamiltonia. Palmerin mukaan molemmat tilanteet ovat rangaistavia.

– Hän joko pakotti Hamiltonin ulos radalta kohti seinää siten, että Mercedes-kuskin oli jarrutettava estääkseen kolari, Palmer kirjotti kolumnissaan.

– Tai, kuten hän sanoi puolustuksekseen, auto liukui luonnollisesti koko radan poikki. Siinä tapauksessa hän on syyllinen radalle palaamiseen vaarallisesti, koska hänellä ei ollut täyttä kontrollia autostaan, minkä lisäksi hän ajoi Hamiltonin ulos radalta vaarallisesti.

– Toisen näistä skenaarioista on oltava oikein. Jos hänen autonsa ajautui Hamiltonin eteen, se on vaarallista ajamista. Jos hän teki sen tarkoituksellisesti, se ei ole reilua. Hän ansaitsi rangaistuksensa, Palmer linjasi.

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!