Löytyikö Ferrarin ongelmiin selitys? Alavire alkoi jo viime kaudella uuden ratkaisun käyttöönotosta, nyt talli haluaa kieltää sen kaikilta

© Kuva: Getty Images

Ferrarin takkuisasti alkaneelle kaudelle on etsitty syitä ja selityksiä niin tallin itsensä kuin mediankin toimesta. Saksalainen Auto Motor und Sport on esittänyt oman epäilyksensä tallin kadonneen vauhdin syyksi.

Teknisissä asioissa usein kartalla oleva sivusto analysoi Ferrarin olevan ongelmissa renkaiden oikeaan toimintalämpötilaan saamisessa. Auto ei tarjoa tarpeeksi pitoa varsinkaan hitaissa mutkissa, jossa aikahävikkiä Mercedestä ja jopa Red Bullia vastaan syntyy hurjasti.

Näkökulma: Yksi lause paljasti, miksi Ferrari ei ole enää Michael Schumacherin aikojen veroinen voittajatalli

AMuS epäilee syypään tähän löytyvän tallin käyttämästä jousitusratkaisusta. Hydraulinen järjestelmä on muidenkin kärkitallien käyttämä, mutta siinä missä Mercedes on hionut sen toimintakykyä jo kolmen kauden ajan, otti Ferrari sen käyttöönsä viime kaudella kesätauon jälkeen.

Sattumaako vai ei, mutta tuosta hetkestä alkoivat myös Ferrarin ongelmat. Talli on voittanut kesätauon jälkeen vain kaksi kilpailua, kun Sebastian Vettel oli ykkönen Belgiassa välittömästi tauon jälkeen, ja Kimi Räikkönen ajoi tallin edelleen viimeisimmän voiton loppukaudesta USA:ssa. Huolimatta näistä voitoista talli ei ole pystynyt antamaan enää vastusta Mercedekselle lainkaan, vaikka vielä vuosi sitten se oli useaan otteeseen Hopeanuolia parempi suorituskyvyssä mitattuna yksittäisissä kisaviikonlopuissa.

Monacon GP:n topit ja flopit

Lehden arvio ongelmista on järkeenkäypä, kun katsoo tallin ongelmia. Viime vuosina Ferrari on ollut vahva hitaissa mutkissa ja radoilla, kuten Monacossa, mutta tänä vuonna ne ovat olleet sille suurta myrkkyä. Tämä kielii mekaanisen pidon puutteesta, johon jousitusongelma tarjoaa loogisen selityksen.

Vahvan vihjeen ongelmasta tarjoaa myös poliittinen suhmurointi. FIA on esittänyt hydraulisen jousitusjärjestelmän kieltämistä kaudesta 2021 eteenpäin, mutta tallit ovat vastustaneet muutosta. Ferrari on kuitenkin asettunut harvinaisesti FIA:n puolelle tässä, mikä voisi tarkoittaa tallin epäonnistuneen oman järjestelmänsä kehittämisessä.

F1-FANI, LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN!

LUE MYÖS: Näkökulma: Ferrarin kohtalon hetket – kova päätös määrittää tallin loppukauden suunnan

Kausiennakossa Ferrari -mitä ennen kauden alkua puhuttiin?

Näkökulma: Kaikkien rakastamasta veijarista sylkykupiksi – mikä tuhosi Sebastian Vettelin maineen (suomalais)fanien silmissä?

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.