Näkökulma: Ferrarin kohtalon hetket – kova päätös määrittää tallin loppukauden suunnan

© Kuva: Getty Images

Ferrarille tuleva Espanjan GP on paljon muuta kuin vain yksi osakilpailu. Jos talli ei saa vieläkään juonen päästä kiinni, voi edessä olla koko kauden julistaminen hävityksi, kirjoittaa SuomiF1-sivuston Juuso Taipale.

Ferrarille alkukausi on ollut suuri pettymys. Talvitestien erinomaisen vauhdin jälkeen Mercedekseltä jatkuvasti käkättimeen ottaminen on ollut tallille ja faneille täyttä myrkkyä.

Kausiennakossa Ferrari – näin ennustimme tallin pärjäävän

On täysin ymmärrettävää, että Ferrarin on pakko tehdä kovia ratkaisuja jo tässä vaiheessa kautta. Vaikka sitten suurella riskillä.

Italialaistalli on kärsinyt epäonnesta, mutta raaka totuus on se, ettei Bahrainia lukuun ottamatta vauhti ole ollut riittävää Mercedestä vastaan. Talli on ollut reilusti kovinta kilpakumppaniaan huonompi.

Tallijohto teki tästä omat johtopäätöksensä, päättäen esitellä uuden voimanlähdepäivityksensä jo tulevana viikonloppuna Espanjassa (uutinen). Alkuperäisen suunnitelman mukaan lisää tehoja oli tarkoitus saada käyttöön vasta kesäkuussa Kanadassa, kun kausi saavuttaisi kolmasosan rajapyykkinsä.

Ferrari muokkasi haineväänsä – katso kuva

Kanada on ollut perinteinen paikka päivityksille viime vuodet. Mercedes pitää näillä näkymin tästä kiinni tänäkin vuonna, mutta Ferrarin muutos kertoo tallin pelaavan korkeilla panoksilla.

Talli on valmis riskeeraamaan mahdolliset epäluotettavuusongelmat saadakseen käyttöönsä lisää hevosvoimia jo tässä vaiheessa kautta. Talli tarvitsee kipeästi hyvää tulosta ja Mercedeksen piste-etumatkan kaventamista.

Neljän ajetun kilpailun jälkeen ero on massiivinen, 74 pistettä. On täysin ymmärrettävää, että Ferrarin on pakko tehdä kovia ratkaisuja jo tässä vaiheessa kautta. Vaikka sitten suurella riskillä.

Ferrarin vauhti Barcelonassa kertoo paljon siitä, mikä on tallin suorituskyvyn todellinen laita. Talvitesteissä auto kulki ja oli muihin nähden kilpailukykyinen, mutta ovatko muut (eli Mercedes) ajaneet ohitse? Entä jos tehonlisäyksestä huolimatta hevosvoimia on liian vähän?

Nämä ovat asioita, joihin kannattaa kiinnittää viikonloppuna huomiota. Mikäli Ferrari on jälleen kerran Mercedestä heikompi puhtaan suorituskyvyn suhteen, voi tallin moraalin uskaltaa arvata romahtavan. Voi olla, että talli on pakotettu luovuttamaan MM-taisto tämän kauden osalta jo tässä vaiheessa. Katseiden kääntäminen kauteen 2020 olisi tallille suuri katastrofi.

Näkökulma: Kaikkien rakastamasta veijarista sylkykupiksi – mikä tuhosi Sebastian Vettelin maineen (suomalais)fanien silmissä?

Sebastian Vettel vedenjakajalla – viidennen kauden esimerkki Michael Schumacherista vai Fernando Alonsosta?

Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.