F1-tallijohdon konkari väittää Renault’n huijanneen tähtikuskia jättämään Red Bullin

© Kuva: Getty Images

Red Bullin johtoportaan veteraani Helmut Marko uskoo Daniel Ricciardon joutuneen Renault’n tyhjien lupausten uhriksi.

Moni yllättyi toden teolla, kun australialaistähti päätti vaihtaa kasvattajatallinsa Renault’n keltaisiin viime kauden jälkeen. Ricciardon jatkoa Red Bullilla oltiin jo pidetty jo lähes varmana.

Kuskistaran puhuttiin epäilleen Red Bullin uuden moottoritoimittajan Hondan potentiaalia.

Markon mielestä kyse oli enemmän kuitenkin siitä, kuinka suurilla puheilla Renault oli onnistunut vakuuttamaan Ricciardon suorituskyvystään.

Ranskalaisten moottorin mahti näyttää toistaiseksi jääneen varsin karusti vain puheen tasolle. Ricciardo on keskeyttänyt kauden neljästä kisasta jopa kolmessa.

– Tarinassa piti lukea siitä, päättääkö hän kesällä menevänsä Ferrarille, Mercedekselle vai jääkö hän Red Bullille. Tilanne olikin lopulta hyvin erilainen kuin hän kuvitteli, Marko sanoi Motorsport-total.com-sivustolle.

– Renault on hyvä siinä. He näyttivät meille kerta toisensa jälkeen tilastoja, jotka esittelevät moottorin massiivisia kehitysaskelia ensi vuodelle. Hän (Ricciardo) vain uskoi sen, konkaripomo harmitteli.

Markon mukaan Red Bull olisi voinut tarjota hänelle paljon paremman ympäristön menestyä.

– Paransimme tarjoustamme ja keskustelimme kaikista asioista, joihin hän kaipaisi parannusta. Se oli suhteellisen pitkä keskustelu. Unkarin testien jälkeen arvasin jo kuitenkin, että se olisi tässä, Red Bull -veteraani huokaisi.

Lähde: Motorsport-total.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.