Horjuuko palli? Tallipomolta kiintoisa kommentti Sebastian Vettelin asemasta Ferrarilla

© Kuva: Getty Images

Ferrarin F1-tallin päällikkö Mattia Binotto sanoi Sebastian Vettelin ”ykköskuskin” aseman tallissa voivan muuttua aikanaan tarpeen tulleen.

Huippulupaus Charles Leclercin tulo Ferrarille sai monet fanit innostumaan. Joutuisiko monacolaisnuorukainen toimittamaan Kimi Räikkösen malliin kakkosviulun virkaa, vai saisiko kuskikyky kisata täysillä omilla suorituksistaan?

Ferrarin dynamiikan muutos nähtiin jo Bahrainin kisassa, kun voitosta ajanut Leclerc uhmasi tallinsa määräystä olla ohittamatta Vetteliä.

Kisan jälkeen formulakansan kesuudessa kuhistiin siitä, etteikö Vettelin etuajo-oikeus ollutkaan niin selvä.

Tallipomo Binotto päätti ottaa kantaa kuumaan perunaan Kiinan kisaviikonlopun alla perjantaina.

– Kuten sanoin kauden alussa, jos vastaan tulee yksikin 50-50-tilanne, meidän on tehtävä päätös. Etu annettaisiin siinä vaiheessa Sebastianille, sillä hänellä on enemmän kokemusta, Ferrari-jehu linjasi Reutersille.

– Hän on voittanut neljä maailmanmestaruutta ja hän on se kuski, jolla on suurempi todennäköisyys haastaa mestaruudesta, Binotto korosti.

Sebastian Vettel palasi Bahrainin GP:n tapahtumiin – kommentoi Leclercin tekemää ohitusta

Maranellon päämies suostui kuitenkin myöntämään, että tilanne voi muuttua vielä hyvinkin Leclercin eduksi.

– Sovimme kummankin kuskin kanssa, että asiat voivat muuttua mistä tahansa syystä muutaman kisan päästä. [Jos ilmenee] huonoa onnea tai mikä tahansa muu tilanne, saatamme muuttaa kantaamme ilman muuta, Binotto vakuutti.

Takavuosien tallijohtaja: Ferrari tehnyt virheen Vettelin ja Leclercin kanssa – ”Tästä voi tulla ongelma”

Lähde: Reuters