Autosport on jakanut ensimmäiset arvosanansa F1-kuljettajille. Suomalaisittain arviot ovat miellyttäviä.

Kisan ylivoimaisesti voittanut Valtteri Bottas sai arvosanan yhdeksän. Fanit ovat enemmän haltioissaan suomalaisen suorituksesta, heidän arvioidensa keskiarvon ollessa peräti 9,5.

[readmore from=”australian gp”]

– Huonon vuoden 2018 ja Mercedes-uran jarkon epävarmuuden jälkeen Bottaksen Australian GP:n teot olivat uskomattomia. Hänen aika-ajokierroksensa parhaat sektoriajat jäivät vain kuusi tuhannesosaa Lewis Hamiltonin vastaavasta, ja kisassa hän esitti täydellisen startin halliten kilpailua kauniilla tavalla. Bottas kuvaili itse kisaa elämänsä parhaaksi, ja sitä on vaikea kiistää, arviossa todetaan.

SuomiF1 arvioi Australian GP:n topit ja flopit: Valtteri Bottas rautaa, Ferrari suuri pettymys

Arviossa otetaan huomioon koko viikonlopun suoritukset. Yksikään kuljettaja ei saanut täyttä kymppiä, Bottaksen lisäksi ysin sai vain kolmanneksi ajanut Max Verstappen.

Kimi Räikkönen ajoi aika-ajoissa yhdeksänneksi, kisassa pykälää paremmin. Arvosanaksi muodostui kahdeksan.

– Tuttu tarina Räikkösen kohdalla jatkui Q3:ssa, kun hän myönsi itsekin mokanneensa hieman. Kisassa hän laukaisi aikaisten varikkopysähdysten sarjan autoon iskeneiden jäähdytysongelmien vuoksi, joihin hän oli itse vaikuttanut visiirinkalvon irti repimisillään. Hän johti Alfan hyökkäystä tyydyttävällä suorituksella sekä aika-ajoissa että kisassa, tuoden mukavan potin pisteitä.