Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto vakuuttaa, etteivät huhut jäähdytysjärjestelmän ongelmista italialaistallin autossa pidä paikkaansa.

Maranellolaisten karmea mahalasku kauden avauskisassa Australiassa yllätti monet.

Heikon vauhdin syyksi epäiltiin mitä erilaisempia syitä. Vaatimaton kyyti sai useat spekuloimaan mahdollisista teknisistä ongelmista, joita Ferrarin SF-90-kilpuriin olisi ilmennyt Barcelonan talvitestien jälkeen.

Melbournen kisaviikonlopun jälkeen F1-piireissä alkoi levitä huhuja, joiden mukaan Ferrari olisi tuskaillut jäähdytykseen liittyvien vikojen kanssa.

Kohutulta formulakonkarilta armoton arvio Ferrarin mestaruusmahdollisuuksista

Tallipomo Binotto kuitenkin kiistää kaikki huhut salatuista teknisistä vioista jyrkästi.

[readmore from=”ferrari”]

Ferrari-johtaja vihjasi Australian epäonnistumisen johtuneen monista tekijöistä, joihin kuului niin teknisiä ongelmia kuin taktiikkavirheitä.

– En mene yksityiskohtiin sen osalta, mitä tapahtui. Olen nähnyt paljon spekulaatiota sanomalehdissä ja verkossa, joka ei ole täysin totta. Meillä ei ole jäähdytysongelmia, sen voin teille kertoa, Binotto vakuutti Motorsportin haastattelussa.

Ferrari-kuski avasi F1-tallinsa taktiikkaa Bahrainin kisaviikonlopulle

– Kuten sanoin, Australian tulos oli lopulta kiinni monista tekijöistä voimayksiköstä asetuksiin ja renkaiden hallintaan. Näiden osien summa johti siihen, mitä näimme Australiassa, tallipomo tiivisti.

Ferrarin F1-talli haluaa taas muuttaa nimeään – kohuttu sponsori palaamassa Bahrainin GP:ssä

Lähde: Motorsport