Kimi Räikkösen tallin äkillinen nimenmuutos aiheutti kysymyksen – mitä kansallishymniä voitossa soitetaan?

© Kuva: Getty Images

Sauberin F1-tallin odotettu muutos Alfa Romeo Racingiksi kaudeksi 2019 poistaa yhden perinteisen tallinimen formulakarkeloista. Mutta miten sveitsiläistallin vaihdos italialaisomistukseen vaikuttaa asioihin?

Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin tähdittämä talli tulee olemaan ensi kaudella kova luu keskikastin taistossa. Viim vuonna alkanut ryhtiliike saa takuulla lisäpontta Alfa Romeon ja emoyhtiö Fiat Chryslerin panostaessa taloudellisesti entistä enemmän talliin.

Kaudella 1993 F1-sarjassa debytoinut Sauber ajoi kotimaansa Sveitsin kilpailulisenssillä, mutta Alfa Romeo on italialainen automerkki. Tämä on aiheuttanut kysymyksiä, kumman valtion kansallishymni soitetaan mahdollisen voiton osuessa kohdalle?

Vastaus on: Sveitsin. Tallin tämän kauden ilmoittautuminen on rekisteröity Sveitsin autoliiton alaisuuteen, joten myös maan kansallishymni soi voitonjuhlissa. Vastaava kikka on käytössä myös Red Bullilla. Vaikka tallin toiminnot sijaitsevat Englannissa, soitetaan tallin kunniaksi Itävallan kansallishymni.

Tiedossa ei ole vielä, vaihtuuko tallin lisenssi ja täten kansallishymni Italiaan kaudeksi 2020.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.