Sähköformuloiden mestari nostaa esille uhkakuvan: ”Se ei ole osa lajin DNA:ta”

© Kuva: DS Techeetah

Formula E -sarjan hallitseva mestari Jean-Eric Vergne odottaa innolla alkavaa kautta. Uuden sukupolven kilpureiden myötä ranskalaiskuljettajaa huolettaa kuitenkin yksi asia.

Uuden sukupolven sähköformula on kokenut rajuja uudistuksia niin ulkoisesti kuin tekniikkansa osalta. Kisat pystytään ajamaan jatkossa läpi ilman autonvaihtoa, kun akussa riittää voimaa koko kisamitan ajaksi.

Vergnen mielestä sähköformuloiden perusluonteeseen tulee kuulua taktikointi energiankulutuksen kanssa. Oikeassa paikassa akusta enemmän irti ottamalla voi hakea hyötyä, mutta liikakäytön pitäisi kolahtaa omaan nilkkaan kisan loppuvaiheessa.

Uuden kisaformaatin ja autonvaihdon poistumisen myötä Vergne pelkääkin joistakin kisoista tulevan tylsiä.

– Jos turva-auto tulee hidastamaan autojen ajoa pitkäksi aikaa, tarkoittaa se, ettei akkuja tarvitse säästellä kisassa lainkaan. Se tappaa osan lajin hienoudesta, Vergne kertoi racefans.netille.

– Täysillä ajaminen lähdöstä maaliin ei ole tämän lajin DNA:ssa. Emme halua kisoja, joissa voi paahtaa kaasu pohjassa lähdöstä maaliin. Energiansäästö ja sen oikea-aikaisen käytön pitäisi olla osa lajia.

Vergne on esittänyt huolensa myös sarjan johdolle.

– Olen kertonut tästä, mutta minua ei ole kuunneltu. Toivottavasti olen väärässä, mutta pahoin pelkään.

Formula E -kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Saudi-Arabiassa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.