Kimi Räikköselle päättynyt F1-kausi oli paras vuosiin. MM-sarjan kolmossijan pokannut suomalainen nappasi kauden aikana tukun palkintopallisijoja, paalun ja kauan kaivatun osakilpailuvoiton.

Räikkönen teki lähes jokaisessa kilpailussa tasaisen varmaa jälkeä, mikä miellytti faneja, mutta herätti kritiikkiä monissa asiantuntijapiireissä. Varsinkin brittilehti Autosport suhtautui toistuvasti penseästi suomalaisen otteisiin, kritisoiden häntä potentiaalin hukkaamisesta.

Tämä näkyi erinomaisesti lehden kisasta toiseen toistuvassa arvosana-arviossa. Lehden oman koko kauden keskiarvon perusteella Ferrarin suomalaiskuljettaja oli vasta kolmastoista, keskiarvolla 7,38. Lue juttumme aiheesta täältä.

Tänä vuonna fanit saivat ensimmäistä kertaa antaa omat arvosanansa kuljettajille joka viikonloppu. Räikkösen suosio ja otteet näkyivät huomattavasti myötämielisempänä arviona.

Suomalainen oli Autosportin lukijoiden mielestä kauden neljänneksi paras kuljettaja. Keski-arvo oli vain hiukan parempi, 7,52, mutta sijoitus oli lähes kymmenen pykälää kovempi.

Listan ykkönen oli oikeutetusti Lewis Hamilton. Keskiarvon 7,23 saanut Valtteri Bottas oli listan seitsemäs. Autosportin omassa arviossa Mercedeksen suomalaiskuljettaja oli 11:s.

Tässä vielä SuomiF1-sivuston arvio ja loppusijoitus Räikköselle tästä kaudesta. LUE TÄSTÄ