Arvostettu brittijulkaisu Autosport on julkaissut lopulliset arvionsa tämän kauden F1-kuskeista. Kyseessä on läpi kauden kestäneen arvioinnin keski-arvo.

Autosport antoi jokaisen kisan jälkeen kouluarvosanat kuljettajille viikonlopun otteista. Kun yhteen lasketaan kaikki tulokset ja jaetaan se osakilpailuiden määrällä, saadaan keskiarvo koko kaudesta. Tämä lista on nyt julkistettu.

Ykkösenä on maailmanmestari Lewis Hamilton, joka sai keskiarvokseen hurjan 8,76. Se on peräti 0,76 parempi kuin toiseksi korkeimman keskiarvon saanut Max Verstappen (8,00). Hamiltonin viikonlopuista vain kaksi sai arvosanakseen seitsemän, kaikkien muiden oltua sitä parempia.

Listan kolmas oli Charles Leclerc tuloksella 7,86. Monacolaisen erinomaiset otteet Sauberilla toivat hänelle kauden mittaan monta kympin suoritusta, jotka nostivat arvosanaa.

Kärkitalleissa ajaneiden suomalaiskuljettajien otteet suhteessa kaluston potentiaaliin näkyivät arvosanoissa. Kimi Räikkönen oli listalla vasta 13:s. Kauteen mahtui yksi kymppi (USA) ja yksi ysi (Italia), mutta peräti 17 kilpailusuoritusta arvioitiin seitsemän ja kahdeksaisen arvoiseksi. Keskiarvoltaan Räikkösen kausi sai tuloksen 7,38.

Arviossa todetaan kuitenkin, ettei keskiarvo anna oikeutta Ferrarin suomalaiselle. Tasainen suorittaminen ilman häikäiseviä yksittäisiä otteita poiki hänelle parhaimman kauden vuosiin ja MM-sarjan kolmossijan.

– Ei ole suuri yllätys nähdä Räikkösen kaltaisen veteraanikuskin käyttävän kokemuksensa hyödykseen. Hän oli harvoin huonompi kuin ”hyvä”, vaikka ”loistokkuus” ei yleensä hänen otteissaan näkynyt.

Valtteri Bottas oli pari sijaa korkeammalla, 11:s. Kauden keskiarvoksi tuli kahden kympin ja kolmen ysin suorituksen jälkeen 7,52. Suoritusta romahdutti kuitenkin kauden jälkimmäinen puolisko.

Vielä ensimmäisen 11 kilpailun jälkeen Bottaksen keskiarvo oli kahdeksan, millä hän olisi ollut listauksessa toinen. Loppukaudesta Hamiltonille pahasti hävinnyt suomalainen sai otteistaan pääsääntöisesti vain arvosanoja kuusi ja seitsemän, ja se pudotti hänen arviotaan.

– Liian usein Bottas ei pystynyt ajamaan Mercedeksellä kaluston tarjoamaa sijoitusta, toisin kuin tallikaveri.