Valkoinen valhe siivitti F1-kuskin uransa parhaaseen suoritukseen: ”Luotin häneen täydellisesti”

© Kuva: Getty Images

Toro Rossolle Japanin GP:n aika-ajot olivat nappionnistuminen. Hondan kotiradalla kuudes ja seitsemäs lähtöruutu olivat erinomainen suoritus.

Brendon Hartley oli tallin kuljettaista parempi, napaten uransa korkeimman lähtöruutusijoituksen. Session jälkeen F1-paikastaan taisteleva uusiseelantilainen kertoi kisainsinöörinsä kertomasta pienestä valheesta.

– Minulle sanottiin Q3-osion alussa, että Force Indian kuskit olivat parantaneet aikaansa, vaikka todellisuudessa niin ei ollut. Nyt myöhemmin tajuan minulle kerrotun valkoisen valheen, mutta se antoi minulle luottamusta yrittää täysillä vaikeissa oloissa, Hartley kertoi Autosportille.

Sadepisarat tarkoittivat, että päätösosiossa kierros täytyi saada onnistumaan kerrasta. Hartleyn mukaan ”väärä tieto” muutti hänen suhtautumistaan erityisesti radan ykkössektoriin.

–  Luotin häneen täysin, ja kun kuulin ensimmäisessä sektorissa olevan tarpeeksi pitoa, uskalsin painaa täysillä. Päivä oli onnistuminen koko tiimiltä, emme tehneet yhden yhtä virhettä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.