Renault’lta McLarenille ensi vuodeksi siirtyvä Carlos Sainz Jr. kannattaisi neljännen session lisäämistä aika-ajoihin sillä ehdolla, että jokaiseen sessioon saisi käyttää vain yhden setin renkaita.

F1-sarja on pohtinut aika-ajojärjestelmän laittamista uusiksi. Nykyisin kymmenen parhaan joukko ratkaistaan kolmella karsintakierroksella, mutta jatkossa niitä voisi olla neljä.

Monet kuljettajat ovat olleet muutosideaa vastaan. Muun muassa Red Bullin Max Verstappen sanoi uudistuksen vievän aika-ajoja liian lähelle harjoitusten luonnetta.

Espanjalaiskuski Sainz ei tyrmää neljättä sessiota täysin, mutta kaipaa siihen erästä ehtoa – joka sessiossa olisi tiukat rengasrajoitukset.

– Haluaisin nähdä sen tapahtuvan, mutta vain yksillä rengasseteillä sessiota kohden. Älkää antako kuskeille toista mahdollisuutta, pakottakaa heidät ajamaan kierros vain kerran joka sessiossa. Silloin paineet olisivat kovemmat, Sainz ehdotti Motorsportin haastattelussa.

Sainzin mukaan yksien renkaiden rajoitus pistäisi kuljettajat keskittymään aika-ajoihin entistä totisemmin.

– Jos sinulla on vain yksi tilaisuus, laitat siihen yhteen kierrokseen kaiken keskittymisesi. Sitä ei ole varaa vetää väärin, espanjalainen perusteli.

Lähde: Motosport