F1-talli Haasin omistaja Gene Haas on turhautunut formulasarjan nykytilaan. Hän uskoo sarjan omistajan Liberty Median potevan samaa oloa.

Liberty osti F1-sarjan itselleen vuonna 2015 vuosia sitä hallinneelta Bernie Ecclestonelta. Valta vaihtui 2016, mutta rohkaisevien uutisten vastapainoksi sarjalla on edelleen lukuisia ongelmia selvitettävänään.

Paikoitellen tylsien ratatapahtumien, selvän luokkajaon ja käsistä karanneiden kustannusten vuoksi Libertyllä on monta tulipaloa sammutettavanaan, jotta sarja voisi kukoistaa ja alkaa tuottamaan sille maksimaalista voittoa.

Ratkaisuja ongelmiin on ollut vaikea löytää, sillä tallit, autonvalmistajat ja muut taustavaikuttajat pyrkivät ajamaan omaa etuaan päätöksenteossa. Tämä on luonut lukuisia pattitilanteita, eikä tärkeitä päätöksiä pystytä lyömään lukkoon.

Haas, jonka nimeä kantava talli liittyi mukaan sarjaan 2016, uskoo Liberty Median yllättyneen päätöksenteon monimutkaisuudesta.

– He eivät saa päätetyksi mitään. Erimielisyyksiä syntyy moottoreista, säännöistä ja rahasta. Se on tyypillistä formula ykkösille, ja tilannetta on kuvailtu osuvasti tilanteena, jossa 10 ihmistä yrittää tunkea lävitse kapeasta ovesta samanaikaisesti, Haas toteaa Autosportille.

– En voi tietenkään puhua Libertyn suulla, mutta uskon heidän kuvitelleen omaavansa paljon enemmän vapautta päätöksenteossa heidän hankkiessaan sarjan nimiinsä. Mutta nyt he ovat törmänneet samoihin ongelmiin kuin kaikki muutkin, ja tallit, F1-sarja ja FIA pyrkivät kaikki tunkemaan edelleen tuosta kapeasta ovesta samanaikaisesti.