Mika Häkkisen mukaan Aki Hintsan tapaamisella oli suuri vaikutus hänen ensimmäisten maailmanmestaruuksiensa voittamiseen vuosina 1998 ja 1999.

Uransa alkuvaiheessa Häkkinen kärsi äärimmäisen kovista suorituspaineista. Talli oli laskenut nuoren suomalaiskuskin varaan paljon, mutta voittoja ei tahtonut tulla.

Suomalaiskonkari vertasi F1-kuskin kovaa oppipolkua yritysmaailmaan, jossa asiat on usein opittava kokemuksen kautta menettämättä uskoaan itseensä haasteista huolimatta.

– Se on ehdottoman totta. Voitte vain kuvitella, jos johdatte yritystä. Jos häviäisit vain seitsemän vuoden ajan, katsoisit joka aamu peiliin ja ihmettelisit, mitä tässä oikein on meneillään. Se on todella pitkä aika, Häkkinen kertoi CNN:lle.

Formulaveteraanin mukaan menestyspaineet kasvoivat vuosi vuodelta. Voittamisen halu oli kova, mutta kisaaminen oli ajoittain kuin pään seinään hakkaamista.

– Kaikkien näiden vuosien ajan ympärillesi kerääntyy ihmisiä, jotka tarkkailevat sinua ja kertovat epäilevänsä kykyjäsi voittaa. Elin tätä elämää. Olin siinä asemassa tallissa, minun oli näytettävä taitoni.

– Analysoin paljon itseäni näiden vuosien ajan ja mietin, miksi en voita. Se oli todella tärkeää sen kannalta, miten aloin lopulta saada parempia suorituksia.

Kuuluisan urheilulääkärin Hintsan tapaaminen muutti kaiken. Kuljettajalupausten kehittäjä alkoi työskennellä Häkkisen kanssa ja auttoi häntä erityisesti henkisen vahvuuden kehittämisessä.

– Vuonna 1997 satuin tapamaan Aki Hintsan. Hänet tavatessani tunsin edelleen, etten ollut kokonaisvaltainen kilpakuski. Näihin aikoihin mietin edelleen herätessäni aamuisin, mitä perheelleni kuuluu. En halunnut kuitenkaan miettiä sitä. Jos haluat voittaa, sinun on keskityttävä.

Häkkinen pyysi Hintsaa auttamaan tasapainon löytämisessä perhe-elämän ja urheilu-uran välillä. Konkarilääkäri heittäytyi syvälle formuloiden maailmaan löytääkseen parhaat keinot nousevan tähtikuskin tukemiseen.

– Tutustuessaan ensi kertaa F1-kuskin elämään Hintsa hämmästyi siitä, kuinka monimutkaista elämäni oli. Menestystä oli saavutettava kaikilla eri alueilla tullakseen maailman parhaaksi. Hän koki sen todella kiehtovaksi ja alkoi opiskella, kuinka hän voisi parhaiten auttaa minua ja ottaa minusta kaiken irti.

11 vuoden ajan F1-varikkolääkärinä työskennellyt Hintsa auttoi Häkkistä eteenpäin urallaan monilla tavoilla, eikä henkistä puolta jätetty huomiotta ensimmäisten mestaruusvuosien jälkeenkään.

– Hänen kanssaan työskentelemien oli suuri ilo. Kyse ei ollut pelkästä juoksukenkien laittamisesta jalkaan ja kuntoharjoittelusta vaan suoritusten nostamisesta aivan eri tasolle, Häkkinen kertoi.

Hintsa työskenteli F1-sarjan parissa yli 15 vuotta. Hän sairastui syöpään vuonna 2015 ja kuoli 58-vuotiaana marraskuussa vuonna 2016.

Lähde: CNN

Juttua muokattu 4.10.2018 kello 20.32: Jutussa kerrottiin Häkkisen voittaneen mestaruutensa vuosina 1997 ja 1998, vaikka hän voitti ne vuosina 1998 ja 1999.