Mika Häkkinen onnitteli F1-mestari Lewis Hamiltonia mainiolla kuvalla vuosien takaa – samaa perhettä jo 20 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen onnitteli eilen viidennen MM-tittelinsä napannutta Lewis Hamiltonia kuvalla vuosien takaa.

Suomalaislegenda muisteli aikoja, jolloin suomalaiskuljettaja oli F1-sarjan kirkkain tähti, ja Hamilton vasta moottoriurheilu-uraansa aloitteleva pojankoltiainen.

Kuvassa ”McLaren-perhe” poseeraa yhdessä kilpureidensa kanssa vuonna 1998. Häkkisen ja David Coulthardin muodostaman F1-tiimin lisäksi mukana ovat myös tallin F3000-, F3- ja karting-sarjoissa ajavat kuljettajat. Hamilton kuului jälkimmäiseen, ja hän poseeraakin kuvassa etualalla.

Kuvassa on myös muita F1-sarjaan myöhemmin yltäneitä kuljettajia, kuten Nick Heidfeld ja Ricardo Zonta.

– Onnittelut Lewis Hamilton! Puhdasta lahjakkuutta jo varhaisesta pitäen, Häkkinen kommentoi Instagram-kuvassaan.

Hamiltonin liittyminen McLaren-perheeseen on hieno tarina. Nuori karting-kuljettaja marssi maineikkaan brittitallin legendaarisen johtajan Ron Dennisin puheille gaalatapahtumassa. 13-vuotias Hamilton esittäytyi rohkeasti Dennisille kertoen haluavansa joku päivä ajaa tallin F1-autolla.

Tuolloin formulamaailmaa hallineen tallin johtajaan Hamiltonin rohkeus ja päättäväisyys teki suuren vaikutuksen. Hän nappasi nuoren lahjakkuuden riveihinsä, ja loppu on historiaa.