Keskikastissa kovenevat panokset ja tunteet – vailla omaa syytää hylätyille kuljettajille ei heru sympatiaa

© Kuva: Getty Images

Taistelu F1-sarjan keskikastin herruudesta käy kuumana. Erityisesti kuljettajien taistelu suurten tallien takana on loppukisojen osalta tiukka ja jännittävä.

Renault ja tallin kuljettaja Nico Hülkenberg ottivat USA:n kilpailun kuudennella sijallaan tukevan kiinnityksen ”keskikastin mestaruudesta”, mutta taistelu on vielä avoin. Kuljettajien puolella 12 pisteen sisällä on peräti viisi kuljettajaa.

Renaultin osalta valmistajien sarjan nelossija alkaa olla puolestaan jo taputelti. Austinista talli nappasi 14 pistettä, kun puolestaan pahimmalta uhkaajalta Haasilta vietiin Kevin Magnussenin polttoainerikkomuksen vuoksi neljä pistettä. Myös Force Indian Esteban Oconin suoritus hylättiin ja pisteet vietiin jälkikäteen.

Magnussen antoi kisan jälkeen kärkkäitä kommentteja sarjan tiukoista säännöistä. Haas on ollut tuomariston silmätikkuna, sillä syyskuussa Monzassa Romain Grosjeanin kuudes sija hylättiin auton sääntöjenvastaisuuden vuoksi.

Hülkenbergiltä ei herunut sympatiaa kollegoilleen, jotka ovat menettäneet pisteitä tallien virheiden ja päätösten seurauksena.

– Säännöt ovat sääntöjä, ja niitä on rikottu. Siitä kuuluukin seurata rangaistus, ja koska he ovat kilpailijoitamme, on se oikein. En tunne sääliä heitä kohtaan lainkaan. Hülkenberg toteaa motorsport.comille.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!