FIA-pomo selvensi – tästä syystä Vettelin ja Verstappenin kolarointi ei johtanut rangaistuksiin

© Kuva: Getty Images

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting selvensi Autosportille Max Verstappenin ja Sebastian Vettelin Japanin GP:n kolaroinnin käsittelyä.

Vettel yritti ohittaa hollantilaista sisäkautta myöhäisellä ohitusliikkeellä. Verstappen puolusti aggressiivisesti asemaansa ja kaksikko osui toisiinsa. Vettel pyörähti ja putosi viimeiseksi, kun Verstappen pääsi jatkamaan kisaa omalla kolmannella sijallaan.

Whitingin mukaan rangaistuksia ei jaettu, koska kumpikaan kuski ei ollut yksistään syyllinen törmäykseen.

– Seb yritti ohitse sisäkautta ja se liike kävi järkeensä. Hän pääsi puoleen väliin, kun Max käänsi. Se oli varsinainen klassikko, Whiting esitti näkemyksensä tilanteesta.

– Tuomaristo ei anna normaalisti rangaistusta, jos he eivät ole varmoja, että toinen kuljettaja on kokonaan tai enimmäkseen syyllinen. Mielipiteet vaihtelevat, että olivatko he tasavertaisesti syyllisiä, mutta kumpikaan kuski ei ollut ehdottomasti enimmäkseen syyllinen, Whiting jatkoi.