Formula 1 -sarjan tallipomot ovat pitäneet yhteisiä neuvotteluja ilman formuloiden omistajayhtiö Libertyä. Tapaamisissa on keskusteltu sarjaa vaivaavista ongelmista.

Tallijehut tapasivat viimeksi Japanissa Mercedeksen liikkuvassa päämajassa. Seuraava palaveri on sovittu Meksikon kisaviikonlopulle.

Racefansin tietojen mukaan F1-tallipamppujen tiedetään huolestuneen sarjan laskevista katsojaluvuista, kulujen tasapainottamisen tarpeesta, tulojaosta ja uusien fanien saavuttamisesta.

Tallipomot halusivat keskustella aiheista ilman FIA:n ja Libertyn läsnäoloa. Palaverin jälkeen osa heistä purki mietteitään Channel 4 -tv-kanavan haastattelussa.

– Liberty oppii nopeasti. He ovat tehneet joitakin asioita todella hyvin. On sitten kyseessä Bernie [Ecclestone] tai Liberty aina on asioita, joissa voidaan kehittyä. Liberty voi tehdä myös niin, Force Indian tallipäällikkö Otmar Szafnauer arvioi.

– Olemme käyneet keskusteluja monesta asiasta, kuten siitä, tulisiko meillä olla jatkossa kulukattoja ja parempaa tulonjakoa. Se kaikki on kuitenkin kiinni Libertystä, Szafnauer kertoi.

Lähteet: Racefans, Channel 4