F1-legendalta tyly tuomio formuloiden ensi vuoden säännöille – ”Antakaa painoarvoa ihmisille, tai muuten…”

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisen legendakuljettajan Alain Prostin mukaan F1-sarjan ensi vuoden sääntömuutokset ovat askel huonompaan suuntaan ja kurittavat entistä pahemmin pienempiä talleja.

Formuloiden on määrä uudistaa aerodynamiikkasääntöjään ensi kaudeksi. Autojen siivet laitetaan uusiksi ohitusten lisääntymistä tavoitellessa.

Prost ei kuitenkaan suhtaudu muutoksiin kovin optimisesti. F1-veteraani uskoo sääntöuudistusten iskevän ikävästi pienemmillä budjeteilla toimiviin talleihin ja vahvistavan sarjan status quoa entisestään.

– Ne vaivaavat kevyemmin järjestettyjä talleja kaikista eniten teettäen heille enemmän töitä. Mitä parannuksia se tekee kisoihin? Huippuluokan valmistajat tulevat pärjäämään hyvin jatkossakin. Heillä on rahaa ja he käyttävät sitä hyvin, ranskalainen ryöpytti L’Equipen haastattelussa.

Vaikka Formula 1:n tavoitteena on ollut tehdä kisoista jännittävämpiä katsojille, ollaan asian suhteen menossa täysin väärään suuntaan Prostin mielestä.

– Siellä [kisoissa] on jo valmiiksi muutamia yllätyksiä. Nyt niitä tulee olemaan entistä vähemmän, jos jatkamme nykyistä trendiä. Meidän on annettava painoarvoa ihmisille, tai muuten päädymme siistimään kisoja vielä entisestään, kuskilegenda latasi.

Lähde: L’Equipe