Lewis Hamilton: Singaporen GP tuntui ”elämäni pisimmälle kisalle” – hämmästeli Ferrarin vauhdin katoamista

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen mestarikuski Lewis Hamilton myönsi piinaavan rankan Singaporen F1-kisan tuntuneen elämänsä pisimmältä kilpailulta.

Hamilton korotti MM-johtoaan kärkihaastajaansa Sebastian Vetteliin jo 40 pisteeseen sunnuntain voitollaan, joka oli jo miehen uran 69. ensimmäinen sija.

Voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Hamilton joutui taistelemaan pitkään Red Bullin nälkäistä Max Verstappenia vastaan, joka pääsi vaarallisen lähelle brittitähteä häntäpään kuskien Sergei Sirotkinin ja Romain Grosjeanin hidastaessa hölmösti kärkikuskeja.

– Todella rankka kisa. Meillä oli hyvä lähtö. Oli pitkä kisa. Tuntui elämäni pisimmältä kisalta. Onneksi se on ohi, Hamilton huokaisi naureskellen David Coulthardin haastattelussa kisan jälkeen.

– Talli ei koskaan luopunut uskosta minuun, Valtteriin [Bottakseen] ja kykyihimme. Mikä päivä ja mikä viikonloppu. Tätä paremmin ei voisi mennäkään, brittikuski hehkutti.

Hamilton myönsi puolustustaistelun Verstappenia vastaan käyneen äärimmäisen haastavaksi kierroksella ohitettavien kuskien törttöilyn jälkeen. Brittitähti kertoi hämmästyneensä suuresti Sirotkinin ja Grosjeanin käytöksestä.

– Olin hieman epäonnekas ruuhkan kanssa. Kaverit liikkuivat siinä edessä ja heitä oli vaikea ohittaa. Max oli taas onnekkaampi siinä, sillä hän sai minua kiinni, Hamilton kertasi.

– Kaverit eivät tahtoneet päästää minua ohi! Se oli jännittävä hetki. Onneksi pääsin lopulta painamaan kaasun pohjaan, brittitähti taivasteli.

Ferrareista ei ollut sunnuntaina juuri haastetta Mercedekselle, vaikka perjantaina ja lauantaina maranellolaiset olivatkin hyvässä vauhdissa.

Italialaisten kisataktiikka epäonnistui kisapäivänä jälleen. Kimi Räikkönen jäi kauas jälkeen kärkikolmikosta ja Vettel taas hävisi vauhdissa Verstappenille.

– He [Ferrari] antoivat kyllä hyvää vastusta tänä viikonloppuna. En tiedä, mihin heidän [Ferrarin] vauhtinsa hävisi, Hamilton pohdiskeli kärkihaastajiensa vaisuutta.