Sotshin osakilpailu oli Ferrarin suomalaiskonkarille Kimi Räikköselle varsin tapahtumaköyhä rupeama. Rengasongelmien ja Ferrarin kisataktiikan vuoksi kärkitaistelusta tipahtanut tähtikuski harmitteli tekemätöntä tilannettaan kisassa.

Räikkönen pääsi starttaamaan kisaan hyökkäysasemista aivan eturivin takaa. Ferrarin taktiset valinnat kostautuivat kuitenkin jälleen kerran, kun suomalaisen renkaat eivät tahtoneet toimia toivotulla tavalla.

Ongelmista huolimatta italialaistalli piti Räikköstä radalla erikoisen pitkään ennen kuin hänet päästettiin vaihtamaan alle uudet kumit. Varikkopysähdyksen jälkeen Ferrari-tähden kyyti oli todella vakuuttavaa, mutta kisan myötä vakiintuneita sijoituksia ei ollut enää juurikaan saumoja haastaa.

– Aluksi oli vähän hankaluuksia renkaan kanssa. Sitten se parani, kun saatiin softit alle. Auto oli hyväkin itse asiassa, aika paljon jouduttiin säästelemään bensaa. Eipä siinä ollut enää mitään tehtävissä, Räikkönen kertasi kisaansa C Moren lähetyksessä.

Räikkönen ei ryhtynyt kritisoimaan Ferrarin kummallista varikkotaktiikkaa, vaan kuittasi asian tutun lakoniseen tyyliinsä.

– Vaikea sanoa. En tiedä, olisko pitänyt tulla [aiemmin]. Täällä ovat ihmiset laskeskelleet nämä.

Venäjän GP ei tarjonnut kokeneelle formulapilotille lainkaan yllätyksiä. Räikkösen mukaan mahdollisuuksia palkintosijoille ei ollut lauantain jälkeen enää käytännössä ollenkaan.

– Kaikki tiesivät eilisen jälkeen, mitä [kisassa] tulee tapahtumaan. Ei täällä paljon ohiteta. Aika tylsä kisa sinänsä. Eipä siinä paljon voinut tehdä mitään, Räikkönen tiivisti.

Lähde: C More