Ferrarin ylivoima yllätti Belgiassa – nyt F1-tallin tekniikkapomo uskoo eron pienentyneen

© Kuva: Getty Images

Vaikka Ferrari päihittikin vauhdillaan selvästi Mercedeksen viime F1-kisassa Belgiassa, eivät italialaiset usko eron olevan niin suuri kuin sen uskottiin olevan.

Hallitseva mestaritalli myönsi yllättyneensä punaisten kilpureiden väkevästä vauhdista Span osakilpailussa. Tähtikuski Lewis Hamilton jopa epäili Ferrarin autosta löytyneen ”jotain kikkoja”.

Ferrarin tekninen johtaja Mattia Binotto kuitenkin vakuutti, ettei ero Mercedekseen ole todellisuudessa kovin merkittävä. Marenellolaiset eivät halua tuudittautua liialliseen itseluottamukseen kotikisassaan.

– Uskon eron Mercedeksen olevan viime kädessä todella pieni. He ovat olleet paalulla aika-ajoissa, joten heillä on ollut nopein auto. Itse asiassa kisassa vauhtimme oli hyvin samankaltaista, Binotto avasi F1 Todaylle.

Binotto ei osannut arvioida, mistä kovasti hehkutettu ero loppupeleissä johtuu. Ferrari-jehu korosti tallin keskittyvän kehitystyössään koko auton tekniikan yhteinäiseen ja kokonaisvaltaiseen suorituskykyyn.

– On vaikea yrittää erottaa, onko meidän välillämme jotain pientä eroa ja mistä se johtuu. Se on todella vaikea rasti. Meidän pakettimme toimii hyvin kokonaisuutena aerodynaamikasta, korista, mekaniikasta ja voimayksiköstä lähtien. Kehityksen osalta olemme keskittyneet näihin, tekniikkapomo valotti.

Lähde: F1 Today


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.