Ferrari tölväisi Lewis Hamiltonia verkkosivuilllaan – fanit iskivät takaisin säälimättömillä vastakuiteilla: katso kuva

© Kuva: Getty Images

Ferrari ei niellyt Singaporen F1-kisan tappiotaan kunnialla. Italialaistalli julisti verkkosivuillaan julkaistun kisaraportin otsikossa sunnuntain kisan voittajaksi ”tylsyyden”.

Maranellollaiset hävisivät taktisen taistelun kärkivastustaan Mercedestä vastaan. Saksalaiset päättivät tuoda paalupaikalta startanneen Lewis Hamiltonin varikolle jo aivan kisan alkuvaiheessa saaden brittitähden nopeasti takaisin kisan kärkeen.

Sebastian Vettelin varikkostopin ajoitus ei taas osunut niin nappiin. Ferrarin tappiosta teki entistä kitkerämmän Max Verstappen, joka kiiti saksalaiskuskin ohi varikkosuoralta tullessaan.

Lopulta Vettel ylsi maaliin kolmantena. Ferrari-tähti myönsi pettyneensä tulokseen.

– Oli aika selvää, mitä yritimme tehdä eikä se toiminut. Red Bull reagoi hyvin ja yllätti meidät. Meiltä ei puuttunut paljon, mutta näillä renkailla päätavoite oli yltää maaliin saakka. Strategia oli päästä Lewisin edelle, mutta se ei toiminut. Oli sääli menettää toinen sija, Vettel harmitteli.

 

Tallin pettymys näkyi karusti myös sosiaalisen median puolella. Ferrari jakoi Twitterissä verkkosivujensa kisaraportin, jossa Mercedeksen taktinen voitto sivuutettiin haukkumalla kisaa tylsäksi.

F1-kansa tarttui Ferrarin tyylittömään reaktioon välittömästi. Italialaisia syytettiin huonoiksi häviäjiksi formulafanien toimesta. Eräs käyttäjä ilkkui Ferraria omatekoisella piirroksellaan, jossa maranellonpunainen kilpuri vetää ”suolakuormaa”.