Formula E -sarja suunnittelee uutta sähkövoimalla toimivien katumaastoautojen sarjaa, jossa kisataan Himalajan kaltaisissa haastavissa olosuhteissa ympäri maailmaa.

Sähköformuloiden kunnianhimoista projektia vetämään on nimitetty McLarenin F1-tallin urheilutoimenjohtaja Gil de Ferran.

Motorsportin tietojen mukaan hanke on vielä alkutekijöissään. ”Extreme E” -nimeä kantavan sähkömaastureiden sarjan on kuitenkin tarkoituksena käynnistyä vuonna 2020.

– Extreme E – se on uusi projekti, jota johtaa Formula E. Se on kaikki mitä voin sanoa. Projekti on vielä alkuvaiheessa. Toivottavasti projektia johtava Gil de Ferran tiedottaa asiasta enemmän pian, Formula E:n johtaja ja perustaja Alejandro Agag kertoi Motorsportille.

Ajatus poikkeuksellista sarjasta lähti Agagin mukaan automarkkinoiden tulevaisuuden suunnasta. Yhä useampi suurimmista autovalmistajista panostaa sähköisiin autoihin, joista löytyy katumaastureiden kaltaisia ominaisuuksia.

– Katumaastoautot ovat pelin nimi. Sitä kohti suuret valmistajat ovat menossa ja sinne luulemme tämänkin menevän, Agag sanaili.

Extreme E -sarjassa käytettäisiin sähköformuloista tuttua koodistoa. Autojen kehitystyölle olisi tiukkoja rajoitteita ja kalusto olisi monilta osin kaikille talleille yhtenäistä.

Formula E:n sääntöjen sijaan katumaastureiden sarjassa valmistajat saisivat kuitenkin käyttää omien katumalliensa korimuotoilua.

Lähde: Motorsport