Vauhdin puutteesta ennen Belgian F1-kisaa kärsinyt Max Verstappen ilahtui palkintosijastaan – korosti auton koettelemisen merkitystä

© Kuva: Getty Images

Vauhdin puutteesta harjoituksissa ja aika-ajoissa kärsinyt Red Bullin tähtikuski Max Verstappen oli ymmärrettävän mielissään Belgian F1-kisassa saavuttamastaan kolmannesta sijasta.

Ennusmerkit näyttivät erittäin vaikeaa Span osakilpailua Red Bullin kuskikaksikolle heti avaustapahtumasta lähtien.

Verstappen ja Daniel Ricciardo jäivät selvästi jälkeen kärjen vauhdista jo vapaissa harjoituksissa, eikä Ferrareita ja Mercedeksiä kyetty haastamaan aika-ajoissakaan.

Hollantilainen ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan kamppailua. Belgian kisan lähdön kaaosmaisesta joukkokolarista ehjin nahoin selvinnyt tähtikuski aloitti välittömästi taistelun kolmannesta sijasta.

Kärkisijojen haastoaseman riistäminen edessä ajaneilta Force India -kuskeilta ei ollut kuitenkaan aivan helppo koitos. Verstappen myönsi joutuneensa puskemaan rajusti painaakseen ohi Mercedes-vetoisista kilpureista, jotka olivat yllättävän vikkeliä suorilla.

– Ohitin Romain Grosjeanin ensimmäisellä kierroksella mäellä. Se oli hyvä asia kilpailuni kannalta. Sen jälkeen minun oli oltava kärsivällinen Force Indiojen kanssa, sillä meiltä löytyi vauhtia ohittamiseen.

– He olivat kuitenkin helkkarin nopeita suorilla. Ajattelin avatessani DRS:n, että ”nyt vain ajelen tästä ohi”, mutta se olikin vaikeampaa kuin odotin.

 

Lopulta Verstappen otti väsytystaistelusta voiton ja paineli kolmatta sijaa hallinneesta Sergio Perezistä ohi.

Loppukilpailun hollantilainen sai ajaa rauhassa ja paineli suuren maanmiestensä kansoittaman yleisön edessä palkintosijalle.

– Kisa oli ainakin nautinnollisempi sen [Perezin ohituksen] jälkeen, sillä se oli sitten vähän yksinäisempi kisa. On aina mukava olla palkintokorokkeella. Täällä podiumille nouseminen on vielä erityisempää.

Red Bullin vauhti ei riittänyt taaskaan Ferrarin ja Mercedeksen haastamiseen. Verstappen kuitenkin korosti kilpailun tarjonneen arvokkaan tilaisuuden testata autonsa suorituskyvyn rajoja.

– On silti aina tärkeää koetella autoa ja nähdä, kuinka paljon pystyn puskemaan. Kaikki vaikutti hyvältä. Olimme liian hitaita Sebiin [Vettel] ja Lewisiin [Hamilton] verrattuna, mutta auton tasapaino oli hyvä, Verstappen kehui.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.