Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko kertoi Motorsportille tallin harkitsevan kahden juniorilupauksensa lähettämistä japanilaiseen Super Formula -sarjaan ensi vuonna.

Energiajuomayhtiön formulatalli on aiemminkin lähettänyt lupaavia nuorisokuskejaan Japaniin. Markon mukaan sarjan on havaittu kehittävän kuljettajalupauksia jopa Euroopassa tunnetumpia F3- ja F2-sarjoja paremmin.

Hyväksi esimerkiksi Super Formulan myönteisestä vaikutuksesta nuorten lahjakkuuksien kehitykseen tallipomo nostaa ensi kaudeksi Red Bullin tallin kisakuskiksi ylennetyn Pierre Gaslyn.

Gasly ajoi sarjassa viime vuonna. Nuorukaisen kokemuksen katsottiin tehneen hänestä aiempaa kypsemmän kuskin.

– Vaikutuimme Pierre Gaslyn suorituksista Super Formulassa viime kaudella. Hän kehittyi sekä ihmisenä että kuskina ollessaan Japanissa. Mennessään sinne hän sai paljon itseluottamusta ja kasvoi paljon, Marko kehui Super Formulan verkkosivujen haastattelussa.

– Siksi halusin tulla katsomaan Super Formulan toimintaa henkilökohtaisesti. Heillä on tulossa uusi auto ensi kaudeksi. Siinä on vielä enemmän downforcea ja se on nykyistä nopeampi. Tämä johti meitä harkitsemaan kahden Red Bull -kuskin tuomista sarjaan ensi kaudella. Uskomme Super Formulan olevan kilpailukykyisempi sarja kuin F2, Red Bull -pomo ylisti.