Mercedes myöntää moottorikehityksen pulmansa – näillä parannuksilla ero Ferrariin voitaisiin ottaa kiinni

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan tallin insinöörien työpöydiltä ei löydy yksittäistä kuningasideaa, jolla ero Ferrariin kurottaisiin hetkessä umpeen. Taistelua jatketaan kuitenkin optimoimalla voimayksiön eri osa-alueita.

Italialaistallin tehoetu kärkivastukseensa Mercedekseen verrattuna oli varsin selvä Belgian GP:ssä. Maranellonpunainen kilpuri päihitti saksalaiset vauhdissa.

Ero oli erityisen näkyvä Spa-Francorchampsin radan suorilla, joilla Lewis Hamilton ei kyennyt saavuttamaan MM-haastajaansa Sebastian Vetteliä lainkaan.

Mercedeksen kiperää tilannetta tehotaistelussa lisää se, ettei sillä ole varaa tehdä enää uusia merkittäviä moottoripäivityksiä ilman lähtöruuturangaistuksia.

Wolff luottaa kuitenkin siihen, että koneesta voidaan vielä puristaa irti lisää tehoja. Tavoite voitaisiin saavuttaa keskittymällä voimayksikön hienosäätöön.

– Kyse on voimayksikön ymmärtämisestä ja kalibroimisesta, suorituskyvyn uuttamisesta ohjelmistosta, polttoaineista sekä öljyistä, tallipomo avasi Motorsportille.

– Tässä on kyse siitä tavasta, jolla moottoria pyöritetään. Se on jotain, joka ei liity koneen rautaan. Se on jatkuva prosessi. Vastaukseni on siis kyllä, suorituskykyä voidaan löytää lisää, Wolff vakuutti.

Hallitsevan mestaritallin pomo ei kuitenkaan odota tekniseltä osastoltaan ihmeitä. Wolff korosti ymmärtävänsä moottorikehityksen realiteetit.

– Emme löydä mitään suorituskykyä, joka lisää autoon äkillisesti kolme kymmenystä vauhtia, jolla karkaamme auringonlaskuun.

Mercedes kaavailee autoonsa aerodynaamista päivityspakettia Monzan osakilpailuun.

Lähde: Motorsport

 


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!