Vaikka Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff onkin ymmärrettävän mielissään mestaruustaiston johtoasemasta, tiedostaa hän tallinsa huolet ailahtelevan vireen kanssa.

F1-sarjan mestaruustaistelu on tällä kaudella ollut selvästi aiempaa tiukempaa. Ferrari ja Red Bull ovat haastaneet ja jopa päihittäneet nelinkertaisen mestaritallin Mercedeksen monena kisaviikonloppuna.

Kuljettajien MM-taistelu on tällä hetkellä jälleen Lewis Hamiltonin johdossa. Myös suomalaistähti Valtteri Bottas on neljäntenä Ferrarin Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin takana.

Vaikka Ferrari onkin haastanut Mercedestä todella vahvasti oman autonsa huimalla suorituskyvyllä, kokee Wolff vaihtelevien tulosten johtuneen osaksi myös tallinsa omista virheistä.

– Ymmärrämme menettäneemme pisteitä useammassa kuin yhdessä kisassa. Me aiomme painaa polkimen pohjaan tehostaaksemme suorituskykyä vielä entistä kovemmaksi kauden toisella puolikkaalla, Wolff linjasi.

Töitä riittää, mutta tauko on paikallaan. Tähän uskoo Wolff, jonka mukaan Mercedes palaa entistä vahvempana.

– Aiomme puskea töitä todella kovasti viikonloppuun asti, jolloin kesätauko alkaa virallisesti sääntöjen mukaan. Se on tauko, jonka jokainen tallissamme on enemmän kuin ansainnut. Palaamme virkistyneenä sen energian kansas, jolla nostamme tasomme vielä korkeammalle kauden toisella puolikkaalla, tallipamppu lupasi.