McLarenin F1-tallin toimitusjohtaja Zak Brown uskoo hankkineensa enemmän merkittäviä sponsoreita tallilleen kuin kukaan muu tallipäällikkö.

Vaikka brittikonkari myöntääkin tallinsa olevan urheilullisesti heikossa hapessa, on McLarenin talouspuoli Brownin mukaan kunnossa. Tallijehu kehui päässeensä tavoitteeseensa tallin sponsoreiden ja tulovirran lisäämisestä.

– Osuin lukuuni, johon sanoin osuvani. Nyt meidän on jakettava sen kasvattamista. Autossa on paljon tilaa [mainoksille]. Valitsemamme yhteistyöyritykset ovat olleet mahtavia. Dell, Petrobras ovat korkealaatuisia yhtiöitä. Aiomme jatkaa puskemista, Brown hehkutti Racefansin haastattelussa.

Brown kuitenkin tietää, ettei auton mainosten määrä johda suoraan kassavirtojen räjähdysmäiseen kasvuun. Tärkeämpiä tekijöitä ovat sponsorisopimusten taloudelliset ehdot.

– Vallalla on ollut jo 10-20 vuotta käsitys, jonka mukaan mainostarran on oltava isompi, jos siltä suunnalta tulee eniten rahaa. Se ei vain pidä paikkaansa nykyaikoina, ainakaan meidän kohdallamme. Yhteistyöt ovat paljon syvempiä kuin pelkkä logo auton kyljessä, formulakonkari muistutti.

Lähde: Racefans