Kimi Räikkönen muistelee Kari Hotakaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen surullista joulua 2010, kun hänen isänsä Matti Räikkönen menehtyi vain kaksi päivää ennen aattoa.

Räikkönen oli hermostunut isälleen jatkuvasta juomisesta. Riita oli puhjennut, kun F1-tähti oli käynyt takavarikoimassa isältään aseet.

– Ei ikinä saisi jäädä riita selvittämättä ennen kuolemaa. Ja niin siinä just kävi. Niin kuin monissa elokuvissa. Sen riidan takia se oli paskamainen homma. Lähinnä mua vitutti, että se dokasi aika paljon. Mua vitutti, ettei se voinut lopettaa sitä. Ja se riita syntyi, kun se oli jonkun frendinsä kanssa ampunut savikiekkoja, juonut ja ammuskellut. Mulla meni hermot siihen. Mä kävin hakemassa kaikki aseet pois, ja se suuttui siitä. Se vitsaili kyllä sitten puhelimessa, että saatanan asejemmari, sillä tavalla hyvässä hengessä. Ja sanoi, että rakastaa minua, Räikkönen kertoo kirjassa.

Matti Räikkönen kuoli aivoverenvuotoon kaaduttuaan humalassa mökillään Porkkalassa. Kimi ja hänen silloinen vaimonsa Jenni Dahlman löysivät kaatuneen isä-Matin aamulla yhdessä Räikkösen äidin Paulan kanssa. Töölön sairaalassa selvisi, että Matin pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Isän kuolema oli Räikköselle kova pala.

– Aluksi mä vain makasin kotona ja nukuin ja itkin, Räikkönen kertaa.