F1-tallin auton ongelmia verrattiin McLarenin entiseen katastrofikilpuriin – tekniikkapomo otti väitteisiin kantaa

© Kuva: Getty Images

Williamsin F1-tallin kiusallisen heikkoa autoa on verrattu mediassa McLarenin kauden 2009 moniongelmaiseen luomukseen. Tallipomo Paddy Lowe ei kuitenkaan koe vertausta osuvaksi.

Lowe oli itse McLarenin teknisen jaoston johdossa, kun brittitalli tuskaili lukuisista vioista kärsineen autonsa kanssa vajaat yhdeksän vuotta sitten. Kilpurin suorituskyky oli poikkeuksellisen huono varsinkin edelliseen vuoteen verrattuna.

MP4-24-auton aerodynaamiset ongelmat huomattiin jo ensimmäisissä testeissä, joissa suomalainen Heikki Kovalainen ja tuleva maailmanmestari Lewis Hamilton olivat toistuvasti hitaimpien kuskien joukossa.

Lopulta talli onnistui kuitenkin pääsemään eroon autonsa ongelmista uusilla päivityksillä. McLaren alkoi voittaa kisoja ja ylsi lopulta kolmanneksi valmistajien mestaruustaistossa.

Williamsin nykyistä kärsimystä autonsa aerodynamiikkahuolien kanssa on verrattu ajoittain McLarenin entisvuosien kilpuriin.

Tekniikkapamppu Lowe ei kuitenkaan allekirjoita väitettä. Päivitysten tuoman helpotuksen formulakonkari kuitenkin muistaa stressaavalta kaudelta 2009.

– Se ei ole suoraan verrattavissa [vuoden 2009 autoon]. Se kuitenkin näyttää, että määrätietoisella yhteistyöllä, itsekurilla ja rauhallisella yhteisellä rintamalla siitä voi selvitä, Lowe sanoi F1i.comille.

– Loppupeleissä se on tekninen ongelma ja kaikki tekniset ongelmat ovat selvitettävissä, tekniikkapäällikkö muistutti.

Lähde: F1i.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.