Renaultin kuskilupaus Carlos Sainz Juniorin mukaan ajatus Fernando Alonson tallitoverina olemisesta tuntuu varsin suurelta asialta.

Espanjalaiskuljettaja on liitetty viime aikoina useissa F1-varikon siirtohuhuissa McLarenin talliin. Red Bull -tähti Daniel Ricciardon vasta julkistettu siirto Renaultille jätti Sainzin ilman työpaikkaa ensi kaudeksi.

Toistaiseksi McLaren ei ole suostunut myöntämään kaavailevansa Sainzille kisakuskin pestiä tallistaan. Kysymys siit, millaista olisi ajaa kuuluisan maanmiehensä tallitoverina vetää espanjalaislupauksen nöyräksi.

– Fernando Alonson tallitoverina oleminen olisi paljon pyydetty. Se olisi suurin pyyntö kaikista F1-varikon kuskeista. Olisin kuitenkin valmis mihin tahansa, Sainz pohti Autosportin haastattelussa.

Sainz myönsi aiemmin, ettei olisi koskaan uskonut pääsevänsä kisaamaan Alonsoa vastaan F1-radoilla. 23-vuotias kuskilupaus on kokenut espanjalaisen maailmanmestarin haastamisen auttaneen häntä urallaan eteenpäin.

– Olen seisonut hänen vieressään joka kisassa siitä lähtien, kun saavuin F1:een. Se on aika erikoista. Se on jotain, jota en osannut odottaa. Sitä odottaisi Fernandon taistelevan mestaruuksista eikä kamppailevan minun kanssani keskikastissa, oman urani alussa, Sainz hämmästeli.

– Tunnen erityistä ylpeyttä ja iloa siitä, että näiden muutamien vuosien ajan olen saanut olla parhaiden opissa. Ei minusta edes tunnu, että ajaisin keskikastissa. Minusta tuntuu, kuin ajaisin mestaruuksista, sillä ajan Fernandoa vastaan joka kisassa, Renault-kuski ylisti maanmiestään.

Lähde: Autosport