Belgian F1-kisan joukkokolarin syypää kommentoi ankaraa rangaistustaan

© Kuva: Getty Images

Kymmenen lähtöruudun tulevaan Monzan osakilpailuun saanut Belgian GP:n joukkokolarin aiheuttaja Nico Hülkenberg hyväksyi rangaistuksensa ryhdikkäästi.

Jokaiseen F1-kolariin löytyy aina jokin syyllinen, oli kyseessä sitten tekninen kisa tai kuljettajan ajovirhe. Belgian GP:n starttirytäkässä syyllinen oli varsin ilmeinen, eikä mies pakoillut vastuutaan.

Renaultin saksalaiskuljettaja Hülkenberg arvioi jarrutuksensa ajoituksen väärin heti Span osakilpailun ensimmäisessä mutkassa ja päätyi polkaisemaan autonsa jarrut lukkoon.

Etupyörät lukkiutuivat heti ja Hülkenberg liukui suoraan päin Fernando Alonsoa, joka sinkosi törmäyksen voimasta hurjaan ilmalentoon laskeutuen osittain Sauberin Charles Leclercin auton päälle.

Rajussa onnettomuudessa ei kuitenkaan kärsitty henkilövahinkoja, vaikka F1-pilottien autot ottivatkin varsin ikäviä vahinkoja.

Kolari pilasi myös Ferrarin Kimi Räikkösen kisan, joka kärsi sivullisena uhrina mittavia vaurioita autonsa pohjaan, siipeen ja renkaaseen. Ferrari-tähti joutui keskeyttämään vain kierrosta Hülkenbergia, Leclerciä ja Alonsoa myöhemmin.

Saksalainen sai tuntuvat sanktiot kalliiksi tulleesta tällistään. Tuomaristo langetti miehelle kymmenen lähtöruudun rangaistuksen ensi viikonlopun Monzan osakilpailuun.

Lisäksi Renault-kuski sai superlisenssiinsä kaksi rangaistuspistettä. Vaikka tuomio oli ankara, ei katuvainen Hülkenberg protestoinut kohtaloaan.

– Minä vain oikeastaan arvioin pidon tason väärin. Se oli karua jälkeä. Ei näyttänyt hyvältä. Se oli minun vikani ja virheeni. Kaikki meni aika pahasti pieleen tänään. Hyväksyn sen ja siirryn eteenpäin, saksalainen huokaisi Sky Sportsin haastattelussa.

Lähde: Sky Sports

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.