Sosiaalisessa mediaan vuodettu dokumentti osoittaa, että kohuttu F2-kuski Santino Ferrucci anoi F2-sarjalta lupaa käyttää autossaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kuuluisaa ”Make America Great Again” -iskulausetta.

Törkeästä käyttäytymisestään ja räikeistä sääntörikkomuksista kilpailukiellon saanut F2-kuski on hämmästyttänyt autourheilun maailmaa viimeisimmällä tempauksellaan.

Uutisoimme aiemmin Ferruccin hämmästyttävästä hölmöilyn historiasta. Trident-tallin kuskia on syytetty muun muassa tahallisesta kolaroinnista, rasismista, puhelin kädessä F2-auton ajamisesta ja tuomarille niskuroinnista.

Viimeksi amerikkalaiskuski kohahdutti formulakansaa törmäämällä tallitoveriinsa Arjun Mainiin Silverstonen F2-kisan jäähdyttelykierroksella. Mies solvasi vielä myöhemmin tallitoveriaan rasistisin ilmaisuin sosiaalisessa mediassa.

Törkytempaukset johtivat miehen potkuihin Tridentiltä ja neljän kisan kilpailukieltoon.

Viikonlopun jälkeen paljastui kuitenkin vielä eräs erikoinen tempaus, josta suuri yleisö ei ollut vielä aiemmin kuullut.

Redditin Formula 1 -keskustelupalstalla kiersi F2-sarjan omistajatahon Formula Motorsport Limitedin johtajan Bruno Michelin kirje, jossa vastattiin Ferruccin pyyntöön käyttää Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan tunnettua slogania autonsa kyljessä Silverstonessa.

Michel kertoi kirjeessä, ettei Ferruccin anomusta hyväksytä. F2-pomo vetosi sarjan sääntöihin siitä, ettei autoissa saa esittää poliittisia mainoksia.

[OT] Ferucci wanted to run a “Make America Great Again” livery at Silverstone from formula1