Ensimmäisille harjoituksille raju lopetus: ruotsalaiskuski jäi ilmiliekeissä olleeseen autoon

© Kuva: Getty Images

Ranskan GP:n perjantain ensimmäiset harjoitukset saivat hurjan lopetuksen, kun ruotsalaiskuski Marcus Ericsson ajoi seinään.

Ericsson jäi istumaan rengasvallissa olleeseen autoon. Auto syttyi palamaan ja yltyi hurjiin liekkeihin. Ruotsalainen ei itse tilannetta huomannut ja jäi istumaan autoon.

Ratavirkailijoilla kesti pitkään ennen kuin he ehtivät sammuttamaan ruotsalaisen autoa. Ericsson kuitenkin lopulta huomasi nousta palavasta autosta, kun hänelle kerrottiin asiasta tiimiradiossa.

– Nouse autosta nopeasti, Ericssonille sanottiin radiossa.

Tämän jälkeen Sauber-kuski pinkaisi ulos autosta. Hän ei kärsinyt tilanteessa vammoja.

Harjoitusten nopeimmasta vauhdista vastasi Mercedes-kaksikko. Lewis Hamilton oli harjoitusten nopein, kun Valtteri Bottas piti toiseksi nopeinta vauhtia. Mercedes toi Ranskan GP:hen päivitetyn moottorinsa.

Red Bullin Daniel Ricciardo oli kolmanneksi nopein. Hänen perässään tuli Ferrari-kaksikko, josta nopeampi oli Kimi Räikkönen. Ferrarit jäivät kuitenkin lähes sekunnin Mercedeksen vauhdille.

Harjoituksissa nähtiin myös toinen hurja läheltä piti -tilanne, kun Lewis Hamilton pamautti melkein päin McLarenin Stoffel Vandoornea. Voit lukea uutisen aiheesta täältä.