Renaultin kuljettajalupaus Carlos Sainz Jr. uskoo, että Monacon rata on Bakun ohella F1-kisakalenterin vaikempia ratoja kuskille.

Espanjalaiskuskin mukaan Azerbaidhzanin aavikon keskellä sijaitseva rata on muodoltaan yksi sarjan haastavimmista. Sainzin mielestä Bakun rata on jopa vaikeudestaan kuuluisaa Monacoa hankalampi.

– Monacossa pääset ajamaan todella monta kierrosta viikonlopun aikana. Se on niin lyhyt rata, että pääset itseasiassa aika helposti rytmiin. Bakussa tuntuu jokaisen keltaisen lipun, heikon pidon ja downforcen, jokaisen jarrutusalueen ja kierroksen jälkeen, että olisit voinut ajaa vielä kymmenyksen nopeammin, espanjalainen taivasteli Racefansin haastattelussa.

Vaikka Monacon kapea ja mutkikas rata haastaa kokeneintakin kuskia, on Sainzin mukaan siinä eräs hyvä puoli Bakuun verrattuna.

– Monacossa voit päästä siihen pisteeseen, että voit sanoa ”OK, olen todella rajoilla. Ei voi puskea enää enempää”. Bakussa on aina se tunne, että olisin voinut olla nopeampi, Sainz kertasi.

Lähde: Racefans