F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin formulapomo Mario Isola ei hyväksy merkin osakseen saamaa kritiikkiä. Hän kertoo sarjan välttäneen suuren lottosirkuksen lopputulosten suhteen, kun renkaisiin saatiin tehdä muutoksia.

Pirelli vähensi rengasseosten kulutuspinta-alaa 0,4 millimetriä sen jälkeen, kun talvitestit osoittivat Barcelonan radan uusitun asfaltin syövä rengasta oletettua enemmän. Kisan jälkeen erityisesti Ferrari valitti muutoksen olleen palvelus Mercedeksen suuntaan ja isku Ferrarille, joka koki menettäneensä yhden aseensa taistelussa kärkisijoista.

Isolan mielestä muutoksia oli kuitenkin pakko tehdä.

– Jos rengaskuluma vaikuttaa radikaalisti kaikkiin autoihin, ei kyse ole enää kilvanajosta vaan lottoarvonnasta. Se ei ole oikea lähestymistapa, emmekä me halua sarjan rengastoimittajana sellaista mainetta kontollemme, Isola toteaa motorsport.comille.

Isola myös kiistää Ferrarin epäilykset, joiden mukaan myös rengasseosten kovuutta olisi muutettu.

– Seokset ovat täsmälleen samat kuin aiemminkin. Ainoa ero on kulutuspinnan paksuudessa.